יולי 2020

כל כך הרבה מילים נכתבו על הקורונה,
בשביל מה היא פה, האם היא קונספירציה או לא…
חווינו שנה אחרת, מבלבלת, לא ברורה, והנה בא הקיץ וכולם בים, וכמילות השיר אחד חושב על בית, אחד על עבודה… רובנו על שניהם ועל עוד…
רבות דובר על הפחתה בפעילות גופנית ולצידה, אכילה מרובה ועליה במשקל.
אכלנו מסיבות רבות, להעביר את הזמן, להפיג את השיעמום ובפרט להפיג את החרדה. החלב החמים והמתוק שתינוק יונק עם בואו לאויר העולם מרגיע את החרדה שבה הוא נמצא. וכך מ Day One למדנו את המשוואה שמובילה לאכילה רגשית, אוכל = הרגעה. 
אך אוכל הוא הרבה יותר מלאכול (או לא) ולהרגע. 
בדיוק עכשיו בין גל א' לגל ב' זה זמן מצוין לעשות איתו ובעזרתו "עבודה". 

 

גלים

למה דרך אוכל?
כולנו מתעסקים באוכל.
בכל גיל, בכל שלב התפתחותי, בכל יום. 
חומרי גלם אכילים נגישים ומוכרים לכולנו. הם חומרי הגלם היחידים שהעיסוק בהם מפעיל בו זמנית את כל החושים, כולל מערכת החישה העמוקה (מערכת בסיסית לתנועה ולהתמצאות במרחב), המערכת הטקטילית (קשורה לתחושת מגע, כאב, טמפ' ומרקם), והמערכת הווסטיבולרית (מוודאת בכל רגע נתון שיווי משקל בסיסי ביחס לכח הכובד).
ולא פחות חשוב… יצירה ומשחק באוכל, מהווים בדרך חווייתית ומהנה כלי לביטוי רגשי ולהתמודדות רגשית, לוויסות ואיזון חושי, יצירת קשרים חדשים בין מוח ימין ומוח שמאל, ובין המוח לגוף, יצירתיות, רכישת מיומנויות, למידה, הבנת ושינוי דפוסים, תכנון, ארגון וניהול ועוד.

אז אוכל בשבילי הוא ממש לא רק לאכילה, ומשחק באוכל הוא הרבה יותר מהמלצה, בפרט בקיץ הזה, כדאי להפשיל שרוולים ולהתחיל ב"עבודה".

כבר כתבתי את זה באחד מהפוסטים הקודמים אך מכיוון שזה באמת חשוב, אכתוב שוב… פעולות בישול חזרתיות (חיתוך, גירוד, קיצוץ, מילוי וסגירה ועוד) נחווים בגוף כתנועה מונוטונית מרגיעה. לישה ומגע עם חומרים מאזנים את מערכת החישה העמוקה וע"י כך מקטינים חרדה. כשאנחנו מתארגנים לבישול ובזמן הבישול עצמו, כל הפעולות האלה מיושמות כפעולות פיזיות, רגשיות וקוגניטיביות, נטמעות בגוף ויוצרות סדר וארגון פנימיים, חוויית שליטה ורגיעה. בנוסף לכך, דרך הבישול מתגלים כוחות ומשאבים פנימיים חדשים. כשמודעים להם, ניתן להיעזר בהם בכל מרחבי החיים.
תכנון והכנה דרך מתכון מסודר מסייעים מאד ליצירת סדר וארגון פנימי שעושים שקט ומקנים תחושת שליטה, אך גם בלי מתכון, עצם המגע, הריח, הטעם, יעשו את העבודה.
מה כדאי, להכין?
הוציאו את המתח עם כל בני המשפחה דרך לישת בצק  וצרו לחמניות בצורות אהובות. 
הכניסו אויר ונישמו דרך הקצפה.
חיתכו פירות, ירקות ועוד שלל חומרי גלם וצרו מנדלות על פיצה, עוגה או סתם על צלחת עגולה, ליצירת שקט פנימי והרגעה.
הכינו עוגיות, רביולי, ניוקי, כדורי שוקולד או גבינה. כל מאכל שלהכנתו נדרש מגע וחזרתיות שמפחיתים בלבול וחרדה.
וכמובן, דברו את התחושות והרגשות תוך כדי ואחרי ההכנה, גם כשאתם יושבים בצוותא לארוחה.

יום מאפים
מנדלת פירות

מצרפת להנאתכם מתכונים נהדרים ליצירת רוגע, ארגון ונשימה:

דפי אורז ממולאים בירקות חיים:

חומרים לדפי אורז:
דפי אורז
מלפפונים
גזרים
פלפלים אדומים
כרוב סגול
פטריות
אבוקדו
נענע, עירית, כוסברה

חומרים לרוטב:
3 כפות חמאת בוטנים טבעית
1/2 כוס חלב קוקוס
1 כף סוכר
מיץ מלימון אחד
קורט מלח
1/2 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית כמון
1 שן שום
1 ס"מ ג'ינג'ר

שומשום לגלגול

אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות לרצועות דקות
2. מניחים קערה רחבה עם מים, טובלים בקערה בכל פעם דף אורז אחד לכ-15 שניות
3. מוציאים את הדף מהמים, מניחים על מגבת לספיגת המים
4. מניחים ירקות חתוכים מכל הסוגים בשליש הדף הקרוב לגוף, 
מקפלים את צידי הדף לכיוון המרכז, מגלגלים מאיתנו והלאה תוך כדי לחיצה
5. מגלגלים את הרול המוכן בשומשום למניעת הידבקות

6. טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר  

דפי אורז

מוס שוקולד טהור:

חומרים:
150 גרם שוקולד מריר 60%
100 מ"ל מים חמימים
הרבה קרח

ציוד:
קערת זכוכית או ניירוסטה מתאימה להקצפה
קערה גדולה אליה ניתן להכניס את קערת ההקצפה
מיקסר יד או מטרפה 

 אופן ההכנה:
1. מערבבים את השוקולד והמים בקערת ההקצפה
2. מניחים הרבה קרח בקערה הגדולה
3. ממקמים את קערת ההקצפה בתוך הקרח כך שיקיף אותה (לפחות בחלקה התחתון)
4. מקציפים עד לקבלת מוס אוורירי וחלומי  

מוס שוקולד טהור 2 (2)

כמו בכל שנה, גם השנה חופשת הקיץ היא תקופת מעברים. השנה, בנוסף למעברי התקופה, כולנו בתקופת מעבר מטלטלת, שאף אחד לא יודע את סופה.
כולנו מבולבלים, חרדים במידת מה, מחכים שזה יגמר, שתתחיל תקופה חדשה…
ועד אז מה? 

הכנתי סדנאות מיוחדות,
אחת בשבילכם,
אחת בשביל הילדים
וגם, סדרת מפגשים פרטניים דרך אימון המוח להפחתת מתח, בלבול וחרדה.

מאחלת התמודדות קלה עם המתחים והאתגרים שהקיץ הנוכחי מזמן לנו,

שלכם,
רונית.

לקריאת הפוסטים הקודמים ליחצו כאן.

מעוניינים לקבל את הפוסטים  הבאים ישירות אליכם לאימייל? מלאו את הפרטים ושילחו, אצרף אתכם בשמחה לרשימת התפוצה