מזון הוא צורך קיומי בסיסי, עולם שלם של רגשות, תחושות, זיכרונות ומחשבות… כבר בשחר ינקותנו משפיעה ההזנה במובן הרחב שלה (הפיזית והרגשית) על התהוותנו. הקשר הראשוני אם – תינוק, מערכת היחסים בבית סביב כל הקשור לאוכל ולאכילה, משפיעים ומלווים את התפתחותנו האישית במובנים רבים.

חומרי גלם אכילים הם חומרי הגלם היחידים שהעיסוק בהם מפעיל בו זמנית את 7 מערכות החישה*, הם נגישים ומוכרים לכולנו ברמה היומיומית, לכולנו יש "מערכת יחסים" איתם.

באוכל כן משחקים! בישול הוא משחק באוכל. פעולה המקשרת בין הצורך בהזנה לבין ההזנה בפועל. באופן מטאפורי, דרך תרפיה בבישול ניתן לבטא תכנים פנימיים ללא מילים, לעבד אותם ולערוך בהם שינוי. לעגן את השינוי בשיחה ולהכניס את התוכן המעובד לאחר שעבר שינוי חזרה לגוף, באכילה. הבישול, היצירה והמשחק באוכל, שיקוף והשלכת "התנהגות" חומרי הגלם האכילים אל עולמו של האדם או של הקבוצה, מאפשרים עיבוד חוויות ורגשות, ובחינת מערכות היחסים של אדם עם עצמו ועם אחרים.

עיסוק באוכל ובחומרי גלם אכילים, מהווה בדרך חווייתית ומהנה כלי לביטוי רגשי ולהתמודדות רגשית, לוויסות ואיזון חושי, יצירת קשרים חדשים בין מוח ימין ומוח שמאל, ובין המוח לגוף, יצירתיות, רכישת מיומנויות, למידה, הבנת ושינוי דפוסים, תכנון, ארגון וניהול ועוד ועוד….

בקליניקה, מטבח מצויד בכל הנדרש לבישול, יצירה ומשחק באוכל.

מערכות החישה*:

  1. מערכת החישה העמוקה – מערכת בסיסית לתנועה ולהתמצאות במרחב. המערכת מאפשרת לנו כיוון תנועה, מרחק ומאמץ לפעולה, להיות מודעים למיקום איברי הגוף ביחס לעצמנו ולמרחב, לעשות פעולה מבלי לראות (לרדת במדרגות, להוציא מפתחות מהתיק וכד'). המערכת יושבת בחיישנים הנמצאים בשרירים.
  2. המערכת הטקטילית – קשורה לתחושת מגע, כאב, טמפ' ומרקם
  3. המערכת הווסטיבולרית – מוודאת בכל רגע נתון שיווי משקל בסיסי ביחס לכח משיכת הכובד
  4. חוש הראיה
  5. חוש השמיעה
  6. חוש הריח
  7. חוש הטעם