בשנת 2005, כשעוד הייתי מהנדסת, הכנתי נשיקות מרנג צחורות למסיבת כתה של בני שהיה אז בכתה א', נושא המסיבה היה המספר 100. את הנשיקות, כדי שיהיו יפות וכדי לקשר לנושא האירוע, עיטרתי בתרגילי חשבון צבעוניים. לא עלה על דעתי אז, שנשיקות המרנג עם תרגילי החשבון עליהן, יהיו פריצת הדרך לסיוע לאנשים באבחון ונטרול חסמים, אמונות, חרדות וכאבים בכל תחומי החיים.

מספר ימים לאחר המסיבה, סיפרה לי מחנכת הכתה על התרומה של הנשיקות לאחד הילדים שהתקשה בלימודי החשבון. לדבריה, הילד החל לפתור תרגילים… כשביררה מה תרם להצלחה, תשובתו היתה: זה היה כתוב על הנשיקה… באותו הרגע הבנתי את העוצמה הטמונה באוכל ככלי טיפולי – חיבור של חומרי גלם בסיסיים המפעילים את כל החושים ומשלבים צורך קיומי עם מטענים רגשיים. הבנתי שאוכל הוא פלטפורמה רחבה ומעצימה, שאוכל הוא ממש לא רק לאכילה… 

שמי רונית דור,
אמא לשי, נועם ומתן, נשואה לבן זוגי יובל.

נוירותרפיסטית – מטפלת ומאמנת מוח – גוף – נפש. מטפלת ומאמנת א.נשים במצבי משבר, הסובלים ממתחים רגשיים וקוגניטיביים וממחלות מתמשכות, דרך תהליכי עומק או תהליכים קצרי מועד, להנעת שינוי ושיפור חיים.
מסייעת לאנשים ולקבוצות לזהות ולנטרל מעוררי מתח החוסמים הנעה והתקדמות, ו"לאמן את המוח" – ליצור שילובים ומיומנויות המאפשרים התפתחות והתחדשות של קווי התקשורת בין המוח והגוף, התורמים לצמיחה ברמה האישית והארגונית. משלבת טיפול ואימון מתחומי הקינסיולוגיה (מטפלת בכירה), NLP, תרפיה בבישול, אימון לקשב וריכוז (מאמנת מוסמכת), וכלים מעולם הפסיכותרפיה הגופנית.

בעברי… מהנדסת אזרחית, בעלת תואר שני בהנדסה עם התמחות בעיצוב תעשייתי ושוקולטיירית, חובבת מדעים, בישול ואפיה.

ה"קריירה" שלי בנויה מפסיפס של עולמות תוכן מגוונים. עסקתי בתחומים שונים, אספתי סל עשיר של ידע, כלים, רגש וניסיון שזה לצד זה יצרו בכל פעם את השלב הבא. כמהנדסת, הייתי שותפה לתכנון ויעוץ לפרוייקטים הנדסיים, המשכתי לניהול תחום סביבתי – חברתי ברמה הארצית, עבודה שכללה הנעת והובלת מהלכים מול ובשת"פ עם בכירים ברשויות מקומיות, במשרדי ממשלה ובכנסת, ליוויתי ויעצתי לחברות עסקיות בפיתוח והטמעת אחריותן החברתית וגם, סייעתי בעבר וגם היום, לאנשים, קבוצות וארגונים להניע תהליכים פנימיים, להתקדם ולהתפתח.   

מאז סיפור הנשיקות ועד הפיכתי ממהנדסת למטפלת חלפו מספר שנים של חיים בחו"ל (עקב עבודתו של בן זוגי), הבנה, גיבוש והתהוות רעיון העבודה התהליכית דרך בישול, פיתוח והנחיית סדנאות ייחודיות בהן חומרי גלם אכילים מהווים כלי להנעה, לעיבוד, לרכישת תובנות וכישורים אישיים וארגוניים, וכמובן, מספר שנים של לימודי טיפול מוח – גוף – נפש והרחבת הידע שפיתחתי בתרפיה בבישול, במטרה לשלב הכל ביחד ולהגשים את התשוקה – לסייע לאנשים ולארגונים להשתחרר מתקיעויות, לקחת שליטה, להתקדם, לשנות ולשפר את חייהם.